top of page
All Posts


Ավելին քան պարզապես ուտեստ։ Ռեստորանային սպասարկման նկատմամբ Ձեր տածած կիրքը վերածեք համաշխարհային կարիերայի
Պատահե՞լ է, որ ճաշեք որևէ ռեստորանում և հիշեք այդ ռեստորանի ոչ միայն համերը: Այլ կատարյալ սպասարկումը, մթնոլորտը, անձնակազմի մոտեցումը, անձնակազմի իրազեկությունը, թե Ձեզ ինչ է անհրաժեշտ, առանց Ձեզ հարցնելու: Այդ փորձը պարզապես բարի բախտ չէ, այլ նախօրոք պլանավորված ծրագիր: Բարի գալուստ մեր ռեստորանային սպասարկման աշխարհ. Մի ծրագիր, որտեղ հյուրընկալությունը համակցվում է ստեղծագործականությամբ և առաջնորդությամբ: Տրիլիոն դոլարանոց արդյունաբերություն, որը կարող է սկսվել հենց Ձեզան
1 min read


Խոհանոցի ստեղծարարը։ Խոհարարական կարիերայի և արվեստի ակունքները
Ի՞նչն է դարձնում խոհարարին հիանալի մասնագետ։ Լավ խոհարարը տեխնիկան հմտությունների տիրապետող անձ չէ միայն, խոհանոցը դա արվեստ է։ Խոհարարը պարզապես չի պատրաստում բաղադրատոմսերին հետևելով. նա ստեղծում է համերի սիմֆոնիաներ։ Նա հասկանում է, որ թթվայնությունը համը ուժեղացնում է, ուտեստի համը՝ զարմացնում, իսկ ափսեների դասավորվածությունը ստեղծարար պատմություն է։ Խոհարարներ, որոնք քաղաքներ են ստեղծում Մասիմո Բոտուրայի նման խոհարարները իրենց ռեստորանները վերածում են համաշխարհային
1 min read


ՓՈՐՁԵՐԻ ՀԱՄԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ. ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԱՅԻՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՈԼՈՐՏՈՒՄ ԿԱՐԻԵՐԱՅԻ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆ
Պատկերացրեք, որ մտնում եք մի հյուրանոց, և կարծես թե տեղափոխվում եք մեկ այլ աշխարհ ։ Տվյալ վայրի հոտը, լուսավորությունը, անձնակազմի ջերմությունը՝ այս ամենը ՝ կարծես թե ստեղծվել է առանց ջանքերի։ Բայց այդ անխափան զգացողությունը՞ ինչ է իրենից ներկայացնում, արդյոք ջանքեր չեն ներդրվե՞լ։ Այս ամենը իրականում մանրակրկիտ պլանավորման և կառավարման արդյունք է։ Այս ամենի պատասխանատուն հյուրանոցային ոլորտի մասնագետ՝ հյուրընկալության փորձի գյուտարար։ Ավելին, քան կառավարում։ Սա պարզապես դիվա
1 min read
bottom of page
